Tárgyfotó


Katalógusfotózást, csendélet és reklámfotózást vállalunk. Felvételeink perspektíva és formakorrigáltak, a nemzetközi reklám és PR igényeinek megfelelő világítással és minőségben készülnek. Nagyfelbontású felvételeink tűéles, 20 nm-es poszternagyításokat is lehetővé tesznek. A reklámfotó igényei szerint trükkfelvételezési technikákat, színes fényeket, többszörös expozíciót és multipop technikát is használunk. Minden képi effektust a kamera előtt oldunk meg, a digitális utómunkákat minimalizáljuk. 4x5” és 8x10” méretű síkfilmre dolgozunk, ha több száz megapixeles felvételi méretre van szükség. Speciális kameráinkkal a mélységélességet is mozgatni tudjuk a képtérben, így a felvétel szemlélőjének szemét vezetni tudjuk a reklámfotó szemlélése közben.


Modellfotó


Modellalbum, műtermi és kültéri divatfotó készítését vállaljuk. Felvételeink perspektíva és formakorrigáltak, a nemzetközi reklám és PR igényeinek megfelelő világítással és minőségben készülnek. High-fashion kategóriában 8x10”-es síkfilmre dolgozunk, így a gigapixeles felvételen a ruha varrása, a smink és a kellékek is tűélesen látszanak. Nincs szükség külön inset képek fotózására a katalógushoz, ugyanis a részletképek az óriási felbontású képből kivághatók. Megrendelői igény szerint 4x5”-es síkfilm vagy középméretű digitális hátfal a színes kategória munkaeszköze, míg a fekete-fehér munkákat Ilford és Kodak filmekre készítjük. Klasszikus és modern hívási technikákkal irányítjuk a képi hatásokat. Riportjellegű fotózásokhoz könnyebb kézi gépekkel és nagy fényerejű objektívekkel vagyunk felszerelve. Mobil világítástechnikánk és Magyarországon több, mint 100 különböző, divatfotóra alkalmas helyszín ismerete tesz minket „utazó műteremépítőkké”, ha az organikus, egyedi környezetet kedveli megrendelőnk.


Portré, szalonportré, üzleti portré


Archaikus, klasszikus és modern fotográfiai stílusban vállaljuk művészi portré- és esküvői felvételek készítését. Szalonportrénál stílus kiválasztása meghatározza a lámpahasználatot, a fényformálókat, a fényképezőgép és az objektív kiválasztását. Digitális technikánál az utómunka módját, analóg felvételen pedig a film és a hívás megválasztását. Kelléktárunk és ruhatárunk a megrendelő rendelkezésére áll. Gazdag választékunk van esküvői ruhákból és kiegészítőkből. Egyszerű, színátmenetes, batikolt és festett háttereink közül szabadon lehet választani. Üzleti portré esetén kiszállásos fotózást is vállalunk, műteremépítéssel. Egyszerű fehér és galambszürke, színátmenetes, valamint különböző hangulathátterek közül választhatnak megrendelőink. Az európai stílus mellett amerikai stílusú világítás és lágy rajz is rendelkezésre áll a vezetőség döntése szerint.


Műszaki fotózás, ipari fotózás, reprodukció


Perspektíva és formakorrigált, vagy axonometrikusan korrigált műszaki felvételek készítését vállaljuk reklámfotó és terepfelmérő fotó formájában. Fotogrammetriai felvételek és felvételpárok készítését is vállaljuk mérőkamerákkal. Az ultranagy felbontású felvételeket tereprendezés után vagy bontás előtt érdemes elkészíttetni. A tereprendezés után elkészített felvételeken jól láthatóak a festések, táblák, illetve üzemekben a gépek és a mutatók állásai is. Ezáltal a látványos fotó nemcsak az átadás állapotát rögzíti, de reklámfotóként is szolgál a megrendelőnek éves beszámolókon, paravánokon, kiállítási attrapokon, honlapokon. Panorámafelvételeket többféle technikával készítünk. Szupernagylátószögű objektívparkunkat kiegészíti a műszaki gépekhez építtetett halszemobjektívünk. Védett festmények mérethelyes reprodukcióit a képek mozdítása nélkül meg tudjuk oldani.


Rendezvényfotó, csoportképfelvételek


Vállaljuk rendezvények riportfelvételezését. Esküvők, alapkőletételek, tábla és szoboravatások, kitüntetések átadása, divatbemutatók, színpadi produkciók, összejövetelek, sajtóbemutatók szerepelnek a repertoárunkban. Kis-, közepes- és nagycsoport fényképezését nagy- és ultranagy felbontással, műszaki géppel és objektívekkel végezzük. Az akár több négyzetméteres fali kép így részletgazdag és tűéles lehet. Csoportképek készítését kültéren és beltéren egyaránt elvégezzük. Mobil világítástechnikával bármilyen felvételi helyzethez tudunk alkalmazkodni. Csoportképek készítéséhez terepszemle szükséges.


Szakírás


Szakmai tapasztalatainkat több magyar szaklapban osztjuk meg a fotózás iránt érdeklődőkkel. A mély szakmai ismereteken túl a szakírásban is igyekszünk látványos oldaltervezéssel, látványos illusztrációkkal szolgálni. Legérdekesebb munkáink így szélesebb publicitást kapnak, ami rejtett reklámként megrendelőink imázsát erősíti - saját szakmai imázsunkkal egyetemben. A szakírás helyszíne - elektronikus formában - a fotóiskolánk honlapja: www.fotosuli.hu


Professzionális fotólabor


Mobil hívógépeinkkel kiszálláson is képesek vagyunk a felvételeket lehívni. Az így elérhető gyorsaság mellett a megalkuvás nélküli képminőség miatt dolgozzuk ki magunk saját felvételeinket. A mindig friss vegyszerek, a gondos kidolgozás és kimosás a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelő negatívot vagy diát produkálja. Valamint: a kidolgozás módosításával a képi hatásokat is szabadabban kontrollálhatjuk. A push és pull kidolgozási módozatok mellett a hívók adalékolása és megválasztása is technikai repertoárunk része. Kidolgozólaborunk szolgáltatásai profi fotósok számára szabadon hozzáférhető.